top of page

Autism, CBD pentru simptomele si comorbiditati asociate

Utilizarea orală a canabidiolului la copiii cu tulburare a spectrului autist pentru a trata simptomele și comorbiditățile asociate


Abstract


Obiectiv:

Copiii cu tulburare de spectru autist (TEA) prezintă în mod obișnuit simptome comorbide, cum ar fi

  • agresivitatea,

  • hiperactivitatea și

  • anxietatea.

În întreaga lume se desfășoară mai multe studii privind utilizarea canabidiolului în TSA; cu toate acestea, aceste studii sunt încă în curs, iar datele privind efectele utilizării sale sunt foarte limitate.

În acest studiu ne-am propus să raportăm experiența părinților care administrează, sub supraveghere, canabinoizi orali copiilor lor cu TSA.

Metode:După obținerea unei licențe de la Ministerul Sănătății israelian, părinții copiilor cu TSA au fost instruiți de o asistentă medicală cum să administreze picături orale de ulei de canabidiol.

Informațiile despre simptomele comorbide și siguranța au fost înregistrate prospectiv, săptămânal, în timpul interviurilor de urmărire.

Un grup independent de specialiști a analizat aceste date pentru modificări ale simptomelor ASD și siguranței medicamentelor.

Rezultate:

53 de copii la o vârstă mediană de 11 (4-22) ani au primit canabidiol pentru o durată medie de 66 de zile (30-588).

  • Autolesiunile și atacurile de furie ( n = 34) s-au îmbunătățit cu 67,6% și s-au înrăutățit cu 8,8%.

  • Simptomele de hiperactivitate ( n = 38) s-au îmbunătățit la 68,4%, nu s-au modificat la 28,9% și s-au agravat cu 2,6%.

  • Probleme de somn ( n= 21) s-a îmbunătățit cu 71,4% și s-a înrăutățit cu 4,7%. Anxietatea ( n = 17) s-a îmbunătățit cu 47,1% și s-a agravat cu 23,5%.

  • Efectele adverse, în special somnolența și modificarea poftei de mâncare au fost ușoare.

Concluzie: rapoartele părinților sugerează că canabidiolul poate îmbunătăți simptomele de comorbiditate ale ASD; cu toate acestea, efectele pe termen lung ar trebui evaluate în studii la scară largă.


https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30687090/- A se studia grafice si tabele din articolul original

4 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Комментарии


bottom of page