top of page

Studiu-Efectele hipnotice și antiepileptice ale canabidiolului(CBD)

Actualizată în: 28 iul. 2020

Efectele hipnotice și antiepileptice ale canabidiolului

Autori:

Abstract

     Sunt revizuite studiile clinice cu cannabidiol (CBD) la voluntari sănătoși, insomniaci și pacienți epileptici, efectuate în laboratorul autorilor din 1972 până în prezent.

Dozele acute de canabidiol cuprinse între 10 și 600 mg și administrarea cronică de 10 mg timp de 20 de zile sau 3 mg / kg / zi timp de 30 de zile nu au indus simptome psihologice sau fizice sugestive pentru efecte psihotrope sau toxice;

cu toate acestea, mai mulți voluntari s-au plâns de somnolență.

Testele de laborator complementare (EKG, tensiunea arterială și analiza sângelui și a urinei) nu au evidențiat niciun semn de toxicitate.

Doze de

o 40, 80 și 160 mg canabidiol au fost comparate cu

o placebo și

o 5 mg nitrazepam la 15 voluntari insomniaci.

Subiecții care au primit 160 mg de canabidiol au raportat că au dormit semnificativ mai mult decât cei care au primit placebo; voluntarii au raportat, de asemenea, o amintire semnificativ mai mică a viselor; cu cele trei doze de canabidiol decât cu placebo.

Cincisprezece pacienți care suferă de epilepsie secundară generalizată refractară la medicamentele antiepileptice cunoscute au primit

o fie 200 până la 300 mg canabidiol zilnic,

o fie placebo, timp de 4,5 luni.

Șapte din cele opt epileptice care au primit cannabidiol au avut o îmbunătățire a stării lor de boală, în timp ce doar un pacient cu placebo s-a îmbunătățit.

6 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page