top of page

Studiu-Testarea Cannabidiolului (CBD) pentru convulsii rezistente la medicamente în sindromul Dravet

Actualizată în: 25 feb. 2021


               Testarea Cannabidiolului (CBD) pentru convulsii rezistente la medicamente în sindromul Dravet

Abstract

Istoric:

               Sindromul Dravet este o tulburare complexă de epilepsie din copilărie care este asociată cu convulsii rezistente la medicamente și cu o rată mare de mortalitate.

Am studiat canabidiolul pentru tratamentul crizelor rezistente la medicamente în sindromul Dravet.

Metode:

               În acest studiu dublu-orb, controlat cu placebo, am atribuit la întâmplare 120 de copii și adulți tineri cu sindromul Dravet și convulsii rezistente la medicamente pentru a primi fie o soluție orală de cannabidiol(CBD) la o doză de 20 mg pe kilogram de greutate corporală pe zi sau placebo, pe lângă tratamentul antiepileptic standard.

Punctul final principal a fost modificarea frecvenței crizei convulsive într-o perioadă de tratament de 14 săptămâni, comparativ cu perioada inițială de 4 săptămâni.

Rezultate:

               Frecvența mediană a crizelor convulsive pe lună a scăzut de la 12,4 la 5,9 cu canabidiolul, comparativ cu o scădere de la 14,9 la 14,1 cu placebo (diferența mediană ajustată între grupul cannabidiol și grupul placebo în schimbarea frecvenței convulsive, -22,8 procente puncte; interval de încredere 95% [CI], -41,1 până la -5,4; P = 0,01).

Procentul de pacienți care au avut cel puțin o reducere de 50% a frecvenței crizei convulsive a fost de 43% cu cannabidiol și de 27% cu placebo (rata proporțională, 2,00; IC 95%, 0,93 până la 4,30; P = 0,08).

Starea generală a pacientului s-a îmbunătățit cu cel puțin o categorie pe scala Caregiver cu șapte categorii Impresia globală a schimbării la 62% din grupul cannabidiol comparativ cu 34% din grupul placebo (P = 0,02).          Frecvența convulsiilor totale de toate tipurile a fost redusă semnificativ cu canabidiol (P = 0,03), dar nu a existat o reducere semnificativă a crizelor nonconvulsive.

Procentul de pacienți care nu au mai avut crize a fost de 5% cu cannabidiol și 0% cu placebo (P = 0.08).

Reactiile adverse care au apărut mai frecvent în grupul de canabidiol fata de ​​grupul placebo au inclus diaree, vărsături, oboseală, pirexie, somnolență și rezultate anormale la testele funcției hepatice.

Au fost retrasi mai multi participanti din test din grupul de cannabidiol.

Concluzii:

               În rândul pacienților cu sindrom Dravet, canabidiolul(CBD) a dus la o reducere mai mare a frecvenței crizelor convulsive decât placebo și a fost asociat cu rate mai mari de reactii adverse.

(Finanțat de GW Pharmaceuticals; numărul ClinicalTrials.gov, NCT02091375.).


15 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page